Muut yhteistyöhankkeet

Maitotalouden kehittämisohjelma pyrkii tekemään yhteistyötä eri hankkeiden ja asiantuntijatahojen kanssa. Mikäli joku muu taho hallinnoi hankkeen, Savonia toimii tällöin joko osatoteuttajana tai yhteistyökumppanina. Tällä hetkellä verkostossamme on mm. seuraavat hankkeet:

Maske - Lypsykarjatilan työmäärä ja tuotantokustannukset hallintaan

 Maske-hankkeen tavoitteena on selvittää yläsavolaisilla kehittyvillä lypsykarjatiloilla yksilöidyt kehittämistarpeet työnkäytön, työnkuormituksen sekä tuotantoprosesseihin liittyvän logistiikan osalta, sekä laatia yhteistyössä yrittäjän kanssa konkreettisesti näihin haasteisiin vastaava kehityssuunnitelma. Tämän ohella hanke työstää ProAgrian asiantuntijoille ohjeistusta ja apuvälineitä, joiden avulla voimakkaasti laajentavia lypsykarjatiloja kyetään opastamaan työnkäytön ja tuotantokustannusten hallinnassa. Hanke toteutetaan aikavälillä 9/2013 - 12/2014.

Yhteystiedot: Hilkka Kämäräinen  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  

                    Janne Karttunen     Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

                    Mika Repo              Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

                   

 

KeNa –Kehitystä Naudanlihantuotantoon

Hankkeen tavoitteena on parantaa suomalaisen naudanlihantuotannon kannattavuutta ja tehostaa lihanautatilojen sekä lihanjalostusteollisuuden kilpailukykyä. Hankkeella pyritään luomaan edellytyksiä suomalaisen naudanlihantuotannon säilymiselle ja kasvulle sekä tuottajien motivaation säilymiselle. Hankkeen toteutusaika on 1.11.2011-31.12.2014

Yhteystiedot

Arto Huuskonen

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.mtt.fi/ruukki

 

NYT

NYT- hankkeen (nykyaikainen navettateknologia) tavoitteena on kohentaa jo olemassa olevien teknologioiden tasoa maidontuotannossa ja auttaa tiloja välttämään virheinvestointeja. NYT- hanke  hankkii MTT Halolan tutkimusasemalle maidontuotantoteknologiaan liittyviä laitteita ja testaa laitteet, että toimivatko ne kuten laitevalmistaja on luvannut. Laitteista ja testituloksista kertyvää tietoa välitetään tuottajille,  opiskelijoille ja neuvojille koulutuspäivien muodossa. Hanke kohdistuu Pohjoissavolaisiin maitotiloihin ja hankkeen kestoaika on 1.1.2010-31.12.2012.

NYT -hankkeen sivut

Yhteystiedot

Mikko Järvinen

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.mtt.fi

 

InnoNauta

InnoNauta -hankekokonaisuuden tavoitteena on parantaa suomalaisen naudanlihantuotannon kannattavuutta, ylläpitää ja kehittää tuotantoa sekä tehostaa lihanautatilojen sekä lihanjalostusteollisuuden kilpailukykyä. Hanke mm. ylläpitää naudanlihantuotannon tietopankkia, johon kootaan uusinta saatavilla olevaa kotimaista ja kansainvälistä tietoa kaikilta tuotantoketjun osa-alueilta. Hankkeen Toteutusalueena ovat Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Kainuun, Lapin ja Pohjanmaan ELY-keskusten alueet. InnoNauta -hankekokonaisuuteen kuuluu useita yksittäisiä hankkeita. Toteutusaika on 1.3.2008 - 31.12.2014

Yhteystiedot

Arto Huuskonen

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.mtt.fi/ruukki

 

MaitoTaito

MaitoTaito-hankkeen tavoitteena on vahvistaa itäsuomalaisen maidontuotannon kilpailukykyä sekä viljelijöiden ja toimijoiden välistä yhteistyötä. Erityistavoitteena on välittää tietoa tilan kehittämiseen liittyvistä ratkaisuista, hyvistä käytännöistä sekä uusista ja parannetuista menetelmistä. Toteutusalueena Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnat. Toteutusaika 20.6.2011-30.6.2014.

Yhteystiedot

Tarja Pirkkalainen

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.proagria.fi/maitotaito

 

FaLang translation system by Faboba
Euroopan maaseudun kehittämisrasto Euroopan sosiaalirahasto Vipuvoimaa EU:lta ELY-keskus