Kävisikö minun kodissani siivooja…….?

Tiedätkö sellaisen tunteen, kun tulet kotiin ja avaat oven ja eteisessä kengät ovat rivissä, koti tuoksuu puhdistusaineelle. Missään ei loju leluja, lehtiröykkiöitä, likaisia vaatteita, kirjoja, kiireessä jalasta potkittuja kenkiä… vaan sinut ottaa vastaan rauhallisesti taustalla soiva musiikki ja hämyvalaistus.. Kuulostaako elokuvan romanttiselta kohtaukselta? Sitä se ei kuitenkaan ole, vaan kohtaus ihan tavallisesta elämästä, sillä tällaiseen kotiin sain palata pari päivää sitten.

Moni meistä on varmasti joskus likaisia ikkunoita tai saunaa katsoessaan miettinyt, että olisipa mukava, jos joku tulisi ja siivoaisi minun puolestani. Ajatus on kuitenkin usein hylätty hyvin nopeasti kun mietintää on viety pidemmälle ja keksitty monia selityksiä, miksi siivoojaa ei voi kutsua. Selitykset ovat usein tällaisia ’liian kallista’ ’ mitä ne naapuritkin ajattelisivat, laiskana pitäisivät’ ’enkö minä itse saa tätä muka tehtyä, millainen emäntä minä olen’ jne. Olet varmasti huomannut, että ihminen on todella lahjakas keksimään selityksiä asioille. Mitä jos nyt selittäisitkin itsellesi miksi minä tarvitsen sen siivoojan?

Se onnen tunne, kun saat tulla töiden jälkeen siivottuun kotiin, siitä useimmat meistä olisivat varmasti valmiita maksamaan, kun sen olisi yhden kerran kokenut! Miksi et kokeilisi?

Mitä jos nyt miettisit niitä selityksiä, miksi kutsua siivooja? Voisiko ne olla esim. ’jää aikaa olla lasten kanssa’, ’voin itse tehdä jotain tuottavaa työtä sillä aikana’, ’on helpompaa säilyttää siisteys arjessa’ ’ lisää omaa mielihyvää ja onnellisuutta’ ’ työllistän muita’ jne. kyllähän näitä selityksiä löytyy, kokeile vaikka!  ;)

Add your comment

Your name: *
Subject: *
Comment: *
FaLang translation system by Faboba
Euroopan maaseudun kehittämisrasto Euroopan sosiaalirahasto Vipuvoimaa EU:lta ELY-keskus